שלב חשוב בקיומו של העסק שלכם הינו לוודא שהוא אינו מתאבן, ושהוא בועט ומתפתח. ראו כאן חמש דרכים לפיתוח העסק, שהן גם מערך פעולה מסודר, שמתחיל בבחינת מצבכם ומסתיים בהתוויה של תוכנית עסקית שמתאימה לעסק המתפתח שלכם.
ראשית, בחינה-מחדש
לעסק שלכם יש תהליכי עבודה, מטרות וחזון. צעד ראשון בפיתוחו של העסק הוא חזרה לבסיס ובחינה של היסודות: האם ההיבטים שהתמקדתם בהם הם הטובים ביותר עבור העסק? היכן התגלו במהלך הפעילות חוזקות וחולשות? ביצוע עדכון-מחדש של הגדרות הבסיס יחדד את היכולת לפתח את העסק, כולל התוויית מטרות נוספות וחדשות להתפתחות העסק. ליווי משמעותי בצעד הראשון לפיתוח העסק הוא למצוא את הייעוץ המיטבי לכם ולעסק שלם – לייעוץ עסקי לחצו כאן.
שנית, מיצוי האפשרויות
על מנת להגיע למקסימום התמיכה שביכולתכם לקבל, בדקו אילו הטבות מגיעות לכם בהקשר אזורי, בתחום העסק, לפי גודלו? אם אינם עושים שימוש במה שמגיע לכם, זה הזמן לבדוק אם המועצה המקומית מעודדת עסקים לפי סוג, אם יש למשרד ממשלתי יוזמת קידום עסקים שמתאימה לכם וכד'. מעט מאמץ בירוקרטי יכול להשתלם היטב.
ומה עם עולם השיווק הדיגיטלי שמתפתח ללא הרף והאפשרויות שמתפתחות איתו? התעדכנות קבועה, אם ישירות ואם דרך ייעוץ מקצועי ממוקד, תוכל למקד את מאמצי השיווק שלכם באפיקים היעילים ביותר ולמצות את התחום.
שלישית, יוזמות
באילו כיוונים לא הלכתם עד היום? תקפו את המטרות האלו! למשל, הגדלה של מעגלי ההיכרות, נטוורקינג, שתהיה ממוקדת בהתאם למטרות ולצרכים של העסק בראייה קדימה. כלומר, העדפה של השקעת מאמץ לפי איכות ולא לפי כמות. מפגשים מתאימים בנסיבות מקצועיות מזמנים הזדמנויות ליצירת קשר עם האנשים הנכונים, בעלות נמוכה תקציבית וגבוהה מבחינת ליטוש היכולת האישית שלכם להתנהלות ושיווק עצמי. השקעה בטיוב יכולת הנטוורקינג תהפוך את ההזדמנויות לבעלות תועלת.
רביעית, הרחבת מעגלים
שיתופי פעולה עסקיים יכולים להרחיב את השיווק שלכם אל מעבר לקהל הלקוחות המיידי, וככל שתהיו יצירתיים בנושא, כך תגיעו רחוק יותר. ומה עם מעגלי הקהילה? גם הקהילה הפיזית באזור של העסק, וגם הקהילה הווירטואלית שהיא קהל הלקוחות, אך גם המשפיענים בתחום.
חמישית לסיום, תוכנית חדשה
לאחר שבדקתם, אספתם מידע, השקעתם מחשבה בכיוון השונים האפשריים, זה הזמן לבניית תוכנית עסקית מעודכנת. היעזרו ביועץ עסקי לליווי קבוע או לפגישה ממוקדת אחת לבנייה של תוכנית הפיתוח. תוכנית פיתוח שונה מתוכנית עסקית לשגרה במטרות שלה ובעיקר בחזון שעובר מקיום העסק, להרחבה של אופק הפיתוח שלו.
סיכום
ההבדל בין ניהול עסק בשגרה לבין פיתוח העסק, דומה, במידה מסוימת, להבדל שבין היוזמה הראשונית להקמת עסק לבין הניהול השוטף שלו. אלו הן מיומנויות שכל אחת עומדת בפני עצמה. בבואכם לפתח את העסק, כדאי להשקיע מחשבה-מחדש בחזון שלכם, ולהיעזר במבט חיצוני ורענן של יועץ עסקי.