הליך גילוי מרצון נוצר על ידי רשויות המס במדינות שונות בעולם, ביניהם גם ישראל, כדי לאפשר למעלימי מס לדווח רטרואקטיבית, בלילשאת בתוצאות של מעשיהם.
מטרת ההליך עבור רשויות המס היא לחסוך הוצאות כספיות עצומות וכוח אדם רב, במרדף אחר עברייני מס, אבל המרוויחים הגדולים הם גם האנשים שרוצים לפתוח דף חדש ונקי עם רשויות המס ולחזור להיות אזרחים שומרי חוק.
אז איך כל זה בא לידי ביטוי עם רשויות המס האמריקאיות?
גילוי מרצון בארה"ב – איך זה עובד?
גילוי מרצון בארה"ב מיועד לאזרחים אמריקאים, אשר עברו על חוקי המס והדיווח בארה"ב בתום לב.
לדוגמה: אזרח ישראלי שאחד מהוריו בעל אזרחות אמריקאית נחשב אזרח אמריקאי לפי חוק.
אלא שלפעמים, אדם כזה, שמעולם לא ביקר בארה"ב, לא עבד שם ולא היו לו עסקים בארה"ב, לעיתים אף לא יודע שהוא אזרח אמריקאי, יכול לטעון שלא ידע כי חלה עליו חובת דיווח ותשלום מסים ל IRS (רשויות המס האמריקאיות).
פניה יזומה של אדם כזה לרשויות המס האמריקאיות, כמו גם בקשה מסודרת לפתיחת הליך גילוי מרצון יכולה לסייע לו לפתוח דף נקי וחדש מול רשויות המס, להנות מכל הזכויות של אזרח ארה"ב ולשלם מיסים כחוק, בלי להיות נתון לסנקציות ועונשים בקשר להעלמת מס שביצע.
למה כדאי לעשות גילוי מרצון?
אפשר להבין אתכם אם אתם רוצים לבדוק – למה בכלל להתאמץ ולעבור את ההליך?
הרי אתם גרים בישראל ואין סיכוי שתגיעו לארה"ב ולכן גם אין סיכוי שיתפסו אתכם.
אבל האמת לא יכולה להיות רחוקה יותר ממחשבה כזאת.
למעשה, ישראל, כמו מדינות רבות אחרות בעולם, כבולה באמצעות אמנות שונות לרשויות המס האמריקאיות. משום כך רשויות המס בישראל, כמו גם הבנקים בישראל, חייבות לדווח לרשויות האמריקאיות על כל פעילות עסקית יוצאת דופן של אזרחי ישראל עם ארה"ב.
באופן הזה, ידו של ה IRS ארוכה יותר מתמיד. משמעות הדבר – אין לאן לברוח.
רצוי לבצע הליך גילוי מרצון מול הרשויות האמריקאיות ויפה שעה אחת קודם.
כאשר נכנסה לתוקף רפורמת המסים של טראמפ, רשויות המס האמריקאיות התייחסו בסלחנות לאזרחים אמריקאים מעבר לים ונתנו להם ליהנות מהספק, אבל כעבור כמה שנים, אפשר להניח כי האזרחים האמריקאים ברחבי העולם כבר מודעים לחובתם לשלם מיסים לארה"ב.
לסיכום
אם יש לכם אזרחות אמריקאית, או עסקים עם ארה"ב, חשוב לדווח ולשלם מיסים כחוק, כי ידו הארוכה של ה IRS צפויה להגיע לבסוף גם אליכם. אם אתם רוצים להתחיל בהליך מסודר של גילוי מרצון מול IRS מומלץ לפנות לרו"ח אמריקאי, שיש לו בקיאות וניסיון במיסוי אמריקאי וישראלי.